onsdag 17 augusti 2011

Surströmming

Så här i sensommarens sista dagar är det många som funderar på vad de skall äta till kvällsmat. Ett trevligt alternativ är surströmming. Det kräver dock både kunskap och noggrannhet.


Lennart visar här den kroppställning man bör ha när man öppnar burken. Burken skall öppnas i en hink fylld med vatten.
Här används det så kallade Höga Kusten-greppet. Ett klassiskt sätt att hålla burk och öppnare på

Här ser ni de härliga strömmingarna. Den karakteristiska doften ligger som en ånga över bordet. En japansk undersökning kom fram till att surströmming är den i särklass mest illaluktande maträtten i världen
Surströmming skall ätas med norrländskt hårt tunnbröd och...

... lök (gul lök eller purjolök)
Här ligger den rensade surströmmingen på en tunnbrödsskiva tillsammmans med mandelpotatis och gullök. Ser det inte läckert ut?

Sen är det bara att låta sig väl smaka med god aptit. Till detta dricks öl, helst Norrlands Guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar