Jag har tidigare beskrivit matmarknader i Bahir Dar (22/5), New York (23/5), Bologna (24/5), Tokyo (25/5) och Barcelona (30/5). Men varför gå över ån efter vatten när man kan gå över Vallgraven och hamna i Saluhallen där man kan få all exotisk och annan mat man önskar.
|
Saluhallen byggdes 1889 av arkitekten Hans Hedlund. Den ligger vid Kungstorget i Göteborg. Man kommer dit om man passerar bron över Vallgraven från Stora Teatern. |
|
Här kan man gå runt i de små prången mellan de 40-tal butiker och matställen från matkulturer från världens alla hörn. Lukten av alla kryddor och färskt kaffe är framträdande. |
|
Här kan man köpa färskt kött från slakaren. Inga plastade förpackningar här inte. |
|
De färgglada frukt- grönsaksbutikerna står inte efter sina kolleger från Bahir Dar eller Barcelona. Dessutom kan man köpa ägg i lösvikt här. |
|
Alla typer av ostar kan man köpa här. Här köper jag min cheddarost till jul och västerbottenost till surströmmingsfesten. |
|
Man vandrar runt i de smala gränderna. Här hittar man de mest oväntade delikatesser, Smör är en specialitet |
|
Man kan avsluta med att ta en fika eller äta en bit mat på en av de många matställena. Visst var det lika fint här som i någon av de berömda matmarknaderna ute i den stora världen? |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar