Vid Place de Gaulle (eller Grand Place) stannade jag upp vid Bistro President för att äta
|
Utsikt över Place de Gaulle från min plats i bistron |
|
Jag tog en Menu Regional. Det fanns en del att välja bland |
|
Sedan tittade jag lite extra på den fina duken... |
|
...och beställde en belgisk öl, Affligem, som hade en farlig blysmak. Det är ett belgiskt smakrikt klosteröl som började bryggas 1570 i klostret Affligem |
|
Som förrätt valde jag Flamiche au Maroilles, en skags ostpaj |
|
Huvudrätten fick bli Carbonnade Flamande. En köttstuvning som gjorts på belgiskt öl (ale) och som serveras med ett sött brödl |
|
Sedan var det dags för ett franskt öl, Pelforte Blonde. En ljus smakfattig lager. |
|
Innan det var dags att avrunda med en Créme Brule. Creme brule' skall ju vara hårt skal mot mjukt innandöme, varmt skal mot kallt innandöme. Här var tyvärr skalet lite bränt och innandömet ljummet. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar