Många hade säker ställt klockan i morse för att få veta vad jag åt till Valborgssupé i år, inte minst för att själva få inspiration inför nästa år eller inför vanliga lördagssupéer eller kanske bara för en enkel förlovningsupé med några väl utvalda vänner. Jag är ledsen att jag är sen, men den som väntar på något gott väntar aldrig förgäves, en beskrivning som på ett utsökt sätt också passar för årets Valborgssupé.
Pannacotta är inte så svårt att göra:
Recept för 12 personer
15 dl grädde
3 dl gelésocker
Smaksätt med 3 teskedar vaniljsocker (alternativt chokladpulver, kaffepulver etc).
Rör ihop och låt koka i 30 sekunder
Häll upp i glas och ställ i kylskåpet till det stelnar.
Till efterrätt fortsatte vi med det italienska temat. Det blev pannacotta med färskplockade bär (röda vinbär, hallon, björnbär). Mums!!! |
Ser det inte läckert ut!! |
Recept för 12 personer
15 dl grädde
3 dl gelésocker
Smaksätt med 3 teskedar vaniljsocker (alternativt chokladpulver, kaffepulver etc).
Rör ihop och låt koka i 30 sekunder
Häll upp i glas och ställ i kylskåpet till det stelnar.
Mmmmm vad det ser smarrigt ut! Nu ångrar jag nästan att jag åkte iväg för att fira Valborg på annat håll!
SvaraRadera