söndag 10 februari 2013

Grillning i vinterkylan

Nu när termometern börjar närma sig minus 10 grader är det dags att plocka fram grillen. Aldrig blir köttet lika mört vid grillning som vid stark kyla.


Det gäller att vara noggrann när man vintergrillar. Här visar jag och Lennart hur man grillar hamburgare. Kylan gör att hamburgarna är lättare att hålla samman. Det är också lättare att få en jämn grillning genom köttet.

Vi visar här också hur man skall vara klädd när man vintergrillar. Värmen gör att man inte behöver handskar. Keps är både praktiskt och elegant. Lennart har en vinterduffel och jag har en läderjacka. Blåjeans till detta gör hela utstyrseln extra elegant. Som ni ser måste man hela tiden hålla en extrem koncentration under vintergrillning. Det  gäller att inte släppa köttet med blicken en enda sekund. Vintergrillning kräver alltså mer av utövaren än sommargrillningen, men resultatet är väl värt ansträngningen.

Och så plötsligt kan man slappna av när köttet börjar bli klart.

Här står jag när arbetet är färdigt...

...och här står Lennart efter väl förrättat värv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar