måndag 13 juni 2011

Vår och sommarbuffé

I fredags var det dags för den årliga sommarbuffén. Vi köpte en Vår och Sommarbuffé från Sofina som vi åt med god aptit. En mycket välkomponerad matsymfoni, men en stark smak av svensk sommar. Tidigare i den här bloggen har jag vid flera tillfällen visat bilder på god och vacker mat. Många har undrat om jag bara lånat maten för att få fina bilder, eller om vi faktiskt ätit upp den. Av den anledningen visar jag därför halvätna tallrikar den här gången.
 
Till höger ses  citronbrässerad kalvmörbit med ramslökspesto, och till vänster en svensk BBQ griljerad sida av gris från Grevbäcks Prästgård. Bägge köttbitarna smälte i munnen.



Getosttarte med rosmarinsmaksatt akaciahonung 

Färskpotatissallad med vårprimörer

Späda primörbetor
I övrigt fanns på menyn:
Confiterad laxfilé med sallad på färska örter & rödbetsskott
Sallad på vit tysk färsk sparris med panchetta, vårlök & spenat
Färskostcreme med pecorinoost & färska örter
Nybakat surdegsbröd med smör

DESSERT
Vit chokladcheesecake med rabarber samt marinerade jordgubbar

En helt fantastisk sommarbuffé. Sommarbuffé är ju för övrigt något som alla borde unna sig så här års.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar