Inför påsken kan det ju vara lämpligt att lära sig lite om etiopisk mat. I Etiopien bjöds vi på injera, den mest populära rätten. Den är gjord av tef, ett sädesslag som bara finns i Etiopien. Det är mycket näringsrikt, och innehåller naturligt jäst. Man äter det tillsammans med en stuvning av kött eller kyckling och man äter med händerna. Till detta drack vi mar tej, en alkoholhaltig dryck gjord av honung.
|
Först fick vi mar tej, den alkoholhaltiga honungsdrycken. Den var mycket god och, visade det sig, mycket stark. |
|
Innan måltiden fick man tvätta händerna. Det visade sig vara nödvändigt under måltiden också. |
|
Här hälls mer vatten på handfatet. Och de små handdukarna stoppas i korgen |
|
Här läggs stuvningen ut på en stor tallrik som är täckt av injera. |
|
Det som ser ut som hoprullade handdukar är injera, gjort av tej. Man tog bitar av brödrullen i handen och plockade upp köttstuvningen med den. Man blev väldigt kladdig om händerna om man inte kunde tekniken.. |
|
Alla pekar åt olika håll. Var skall man börja äta? |
|
Här har vi nästan tömt tallriken. Man blir snabbt mätt av det näringsrika brödet. Nu var alla mycket kladdiga om händerna, utom de som kunde tekniken att plocka upp stuvningen med injeran. Dit hörde inte jag. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar