Världens i särklass godaste biff görs i Japan och Argentina. Sedan kommer ingenting och ingenting och ingenting. Den japanska Kobebiffen är känd över hela världen. Wagyuboskapen sägs födas upp på öl och får daglig massage. Detta ger ett mycket gott kött, som är oerhört mört. Köttet smälter i munnen. Jag trodde länge att Kobebiff skulle vara den godaste biff som fanns. Tills jag blev bjuden på kött från norra Japan i Morioka.......
Hela måltiden är som en ceremoni. Kocken tillagar maten vid bordet. Sist serveras köttet.
|
Här gör kocken iordning jätteostron |
|
Fler förrätter förbereds. Lägg märke till de söta småkrabborna |
|
Levande kräftor steks på spishällen. Garanterat färska!! |
|
Här är biffen från Wagyuboskapen. Lägg märke till den fina marmoreringen. Köttet skall stekas snabbt så att mörheten bevaras. Det här köttet smälter verkligen i munnen. |
|
Här tilllagas köttet. Det skärs i små bitar inför serveringen. Det vattnas verkligen i munnen, eller hur?
Serveras till något gott japanskt öl, till exempel Sapporo, eller ännu hellre till någon god saké. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar