Blivit några dagars uppehåll igen på grund av allt tittande på OS. När man gör det kan man behöva något lättlagat att äta. Vad är bättre än Bullens pilserkorv?
|
Visst känner ni igen den karakteristiska burken? Korven är uppkallad efter den svenske pilsnerfilmskådespelaren Erik 'Bullen' Berglund och tillverkades första gången 1953. |
|
Bilden på utsidan föreställer Erik 'Bullen' Berglund (1887-1963). Han var sin tids Mat-Tina och lagade mat i radion. Korven tillagas bäst genom att man värmer den i spadet tillsammans med ett lagerblad och några svartpepparkorn. Vattnet får inte sjuda eller koka utan korven skall bara värmas. |
|
Här är den lilla mörka korven tillagad. Den har en kraftig rökaktig smak. Mums! Skall helst ätas med knäckebröd, senap och en kall öl. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar