onsdag 16 mars 2011

Skjortkrage och sweater

En fråga som ofta dyker upp i lunchrummet eller vid after work är huruvida skjortkragen skall vara innanför sweatern eller utanför. Här finns det lika många åsikter som det finns typer av skjortkragar. Det torde dock vara stor enighet om att det ger ett mer propert och välordnat intryck om skjortkragen håller sig innanför tröjan. För den som vill göra ett lite mer bohemiskt intryck, och ge sken av att vara en person där 'vad som helst kan hända' kan det vara ett alternativ med skjortkragar utanför tröjan. En del personer imponeras av det mer 'spännande' intryck som detta inger. Man bör dock vara medveten om att det också kan väcka oro hos omgivningen, som känner att man 'Kan förvänta sig vad som helst från någon som inte ens kan hålla skjortkragen innanför', som en dam en gång sa till mig. Det mest opassande är dock att ha ena skjortkragen innanför och den andra utanför, vilket ger ett intryck av en som inte kan bestämma sig eller är lite 'blaha-blaha'. Nedanför ger jag bildexempel för att ni lättare skall förstå den stora skillnad i intryck det ger om skjortkragarna är innanför eller utanför. Jag kunde dock inte förmå mig till att ställa upp på bild med ena utanför och andra innanför.

Se hur prydligt och stilrent det blir när kragen är innanför tröjan (som ni ser är det en Hilfiger). Visst skulle ni köpa en bil av den här personen?

Se hur fladdrigt och nervöst intrycket blir när kragen hänger utanför. Skulle ni låna ut en hundralapp till den här personen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar