söndag 6 mars 2011

Att stryka Del 2

Efter inlägget om strykning av örngott har jag fått en hel del frågor om hur man bäst skall hålla i strykjärnet. Jag visade i det inlägget Oxfordgreppet som jag själv och de flesta andra experter på ämnet tycker är bäst. Det är både elegant och funktionellt. Ett helt enkelt urtjusigt sätt att hålla sitt strykjärn! Trots detta var det många som ville veta mer om Lyongreppet och Hannovergreppet, som också nämndes i inlägget. Jag visar därför också dessa grepp här nedan.

Det franska Lyongreppet. Ett sensuellt nästan erotiskt sätt att hålla stryljärnet på, men inte särskilt funktionellt. Kan användas när man stryker enklare saker som näsdukar eller tunna handdukar. Är mycket besvärligt att stryka skjortor med, men kan användas ibland för den sensuella känslan.

Det tyska Hannovergreppet. Ett stadigt och bastant, men aningen stelt handgrepp.  Inte lämpligt för den som vill improvisera under strykningen. Kräver en viss handledsstyrka. Med det här greppet blir strykningen säker, men tråkig.

Oxfordgreppet. Beskrivs i ingressen och i inlägget om örngottsstrykning. Ett oerhört vackert och ändamålsenligt grepp när man glider över strykobjektet med sitt strykjärn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar