torsdag 31 mars 2011

Duschar Del 4

I serien om hur hotellduschar fungerar skall jag nu berätta om en ganska intressant dusch jag träffade på i Malmö. Den var av enarmad bläckfisktyp med en smal slang som ringlade som en utsvulten snok mot en handdusch av typ bläckfiskfötter. Handduschen hade en Manhattaninfästning som kunde skruvas fast på en stång

Här ser vi den ringlande snoken, med den sensuella och karakteristiska böjen. Lägg märke till att man har en rund styranordning för avloppet.


Vattnet reglerades med en hävstång. Om den förs uppåt får man ökad vattenstyrka, nedåt ger minskad vattenstyrka, vänster ger ökad värme, höger ger mer kallvatten. Vattnet forsade ut genom kranen, som var en klassisk giraffnos. Genom att trycka bestämt på knappen på giraffnosens ovansida kunde man omfördela vattnet till att spruta genom handduschen. Lägg märke till den runda styranordningen med vilken man reglerade avflödet från badkaret. Lägg också märke till den klassiska och fantasieggande räfflingen på slangen, en spännande variant på en klassisk Bismarckslang

Här är handduschen av typ bläckfiskfot. Lägg märke till Manhattaninfästningen till höger med vilken man kan skruva fast handduschen på önskad höjd på metallstången. Som vanligt var det problem med Manhattaninfästningen som hade en tendens att glida nedåt på stången, vilket ledde till ofrivilliga ansiktsduschningar.  OBS!! Det finns  risk för skallskador när handduschen rusar nedåt på stången när man använder Manhattaninfästning.
I övrigt kan man lägga märke till den graciösa och stilfulla formen på handduschen, med den smäckra och stolta knycken på nacken strax innan den övergår i duschhuvudet. Den sitter fint i handen om man vill friduscha utan att använda infästningen på stången.

Här ser ni varför den här typen kallas bläckfiskfot. Den liknar på ett slående sätt sugpropparna på en bläckfisk. Oerhört vackert, men inte alltid ändamålsenligt. Enligt min uppfattning ger den här designen ofta ganska dåligt duschtryck, vilket gör att det tar lång tid att spola bort tvålen från kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar