lördag 16 april 2011

Klädsel i Bologna

Vad skall man då ha för outfit när man kommer till Italien, kanske ni undrar? Landet där alla människor ser ut som och klär sig som filmstjärnor. Landet där star quality regerar. Jag valde som vanligt något utmanande.


De ljusa chinosen från Hilfiger och den ljusa skjortan med diskreta blå ränder från Lexington framhäver här den eleganta italienska kavajen från Gianni Uomo. Det blir en spännande mix av Italien och amerikansk nordöstkust. Milano möter Maine. På samma gång sofistikerat och avspänt. De blå ränderna i skjortan hade kommit helt fel om de inte fångats upp av de mörka blå färgerna i den fyrkantiga Pinocchioväskan. Detta illustrerar hur man genom att leka med accessoarerna kan improvisera med grundklädseln på oväntade sätt. För övrigt verkar Pinocchioväskor bli den nya trenden hos män i övre medelåldern i år. De tuffa skorna är från Ecco.


Boo visar på en annan trend som blivit tydlig i vårens mode, den nonchalant knutna scarfen. Han har valt en diskret engelsk sidenscarf, som han knutit runt halsen med en avslappnad Windsorvariant. Den blå kavajen är från Massimo Dutti, den ljusblå skjortan från Grosshandlaren och jeansen från Boomerang. Här möter italiensk sofistikerad elegans den anglofila klassiska stilsäkerheten i en kaskad av olika blå nyanser. Som vanligt är Boo noga med detaljerna. Lägg märke till den lilla nästan omärkliga röda nålen på vänster kavajslag som på ett mästerligt sätt bryter av den annars alltför dominerande blå färgskalan. Till detta en axelremsväska, ett markerat läderbälte med stålspänne och blåjeansen som kontrast tilll den annars alltför stilrena klassiska outfitten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar