fredag 29 april 2011

After work på fredag. Varför inte ta en Singapore Sling?

Hur ofta har man inte ställt sig frågan var man skall ha sin after work på fredag. Ett intressant alternativ är Hotel Raffles i Singapore. Här kan man ta en Singapore Sling i orginal (den framställdes som ni vet första gången 1915 på Hotel Raffles) medan man skalar sina jordnötter. Skalen slänger man på golvet.Och så tänker man på gamla gäster som suttit i baren, som Ernest Hemingway, Somerset Maugham och Graham Greene. Visst kanske flygresan kan tyckas dyr bara för en kväll på hotell Raffles, men som ni ser på bilderna är det värt sitt pris.

Visst får man en härlig känsla av brittiskt kolonialliv när man kliver fram mot ingången?

Här sitter några glada gäster med varsin Singapore Sling i baren på hotell Raffles .

Visst är det skönt att sippa på en Singapore Sling på fredag kväll. Lägg märke till jordnötsskalen på golvet.


Nog ser dörrvakten mer distingerad ut än vad man finner på restaurangerna utefter Avenyn.
 Orginalreceptet på Singapore Sling:
  • 30 ml gin
  • 15 ml Heering Cherry Liqueur
  • 120 ml ananasjuice
  • 15 ml limejuice
  • 7.5 ml Cointreau
  • 7.5 ml DOM Benedictine
  • 10 ml grenadine
  • Ett stänk Angostura Bitter
Häll samtliga ingredienser i en shaker med is och skaka häftigt. Garnera med en skiva ananas och ett körsbär.

Ha en bra fredag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar