torsdag 5 maj 2011

Världens godaste biff. Del 2

De godaste biffarna i världen görs i Japan och Argentina. Jag har tidigare beskrivit hur man äter biff i Japan (se inlägg 6 mars). Nu är turen kommen till Argentina. Helst skall man äta på en av de många grillrestauranger som finns i Argentina. Man kan välja mellan många kötträtter, och blandade kötträtter är en specialitet. Dessa kallas parillada eller parilla, och kan bestå av många olika sorters grillat kött. Men givetvis skall man prova en biff. Den argentinska boskapen föds upp på en kost utan spannmål eller hormoner, vilket ger ett mindre fettmarmorerat kött.

Man kan titta in genom fönstren på de flesta grillrestauranger och se hur köttet görs iordning

Här steks köttet på en grillrestaurang




Så här ser det ut inne på en typisk parilla. Servitörerna klädda i klassisk klädsel. 30-talskänsla.

Så här kan biffen se ut. Malbec i glasen

Öl till är också gott. Maten värms vid bordet.

Visst vattnas det i munnen?.

Vi passade också på att besöka La Cabana Las Lilas i Buenos Aires, världens mest berömda stekhus. Här grillas nära 100 ton kött per år. Det grundades 1905 och ligger i en lagerbyggnad i hamnområdet Puerto Madero. Hit tas utländska statsbesökare när de skall smaka argentinas nationalrätt. Priserna visade sig dock vara rätt moderata. Cirka 300 kr för kött och vin.

Här står kockarna på Las Lilas och tillreder köttet.

Här sitter vi på La Lilas. Vinet är förstås Malbec, argentinas mest kända vin och det som passar bäst till det ljuvliga köttet. Min skjorta är en ljusblå button down från Gant. Perfekt för tillfället.


Ser det inte ljuvligt ut. Lägg märke till kniven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar