lördag 28 maj 2011

Gamla LP skivor del 3 och Klädsel på konsert

Igår spelade Brian Ferry på Liseberg. Det var en god anledning att plocka fram några gamla LP skivor med Roxy Music från tidigt 70-tal. Brian Ferry var frontfigur i bandet och skrev alla låtar. Andra medlemmar var Andrew Mackay på oboe och saxofon, Phil Manzanera på gitarr, Paul Thompson på trummor och Brian Eno på synt och tapes. Eno gick snart vidare och började producera skivor, bland annat klassiker som David Bowies 'Heroes' och U2s 'Joshua Tree'.

Här ser ni debutalbumet 'Roxy Music' från 1972 och tredje albumet *Stranded' från 1973. Jag har nog inte lyssnat på dem på 30 år, men de håller förvånansvärt bra. Kommer ni ihåg Bitters End, Mother of Pearl och Serenade?
På bilden ser ni också Brian Ferrys CD skiva med covers på Dylan låtar (Dylanesque) från 2007. Det är ett pärlband av fantastiska och personliga covers på kända och okända låtar signerade Mästaren, som ju nyss fyllde 70.


Hur skall man då vara klädd om man skall gå på konsert med Brian Ferry? Det var lite kyligt och småregn i luften så jag valde en ljusgrå pullover av bomull och kashmir från Tommy Hilfiger som tonade in väl med de kakifärgade chinosen från Laurent. Den snygga och tuffa halsduken i turkos är från H&M. Jag slängde den lite nonchalant runt halsen för att passa med kvällens huvudattraktion. Lägg märke till hur jag nästan omärkligt har vikit upp tröjärmarna med en variant av pyreneisk vikning. Slutresultatet blev preppy avantgarde. Klockrent! Det är bara baskern som saknas.
 Hur var då konserten? Brian Ferry var på ett strålande humör framför en tajt samspelt grupp. Rösten är fortfarande ljuvlig. Bland låtar som stack ut var Dylancovern Make you feel my love, och Lennons Jealous Guy.

Och det här är bara början på en spännande konsertsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar