torsdag 26 maj 2011

Komplicerade toalettstolar

Många av er har säkert noterat att en serie i den här bloggen handlar om komplicerade duschar. Många har därför undrat om jag sett några komplicerade toalettstolar under mina resor. Svaret på den frågan är att funktionen på toalettstolar av uppenbara skäl ofta är väldigt enkla att förstå. Det finns dock undantag, som den här stolen från Morioka på norra Honshu i Japan



När man först ser instrumentpanelen på den här toalettstolen blir man förstås nervös. Speciellt som instruktionen är på japanska. Som så mycket annat här i livet gäller det att bortse från det komplicerade och tänka enkelt. Längst upp till vänster på stolsryggen finns en helt vanlig klassisk spolanordning av typ centraleuropisk omvänd Stutzl. Den fungerar utmärkt och är inte svår att förstå.
Den nyfikne börjar dock lätt att efter ett tag fingra på instrumentpanelen. Detta är inte att rekommendera när man fortfarande sitter på stolen. Instrumentpanelen skall man närma sig med försiktighet. Här finns dock många spännande funktioner som att ställa in värme och vattentryck på spolanordningen, vibrationsfrekvens och värme på sittringen, spolning av sittringen och värme på detta, fontänstråle underifrån och från sidan och värme, vridning och styrka på dessa, kylning av sittringen med mera med mera.
  . Det finns alltså ganska komplicerade och spännande toalettstolar också.

2 kommentarer:

  1. Haha! De är likadana i Korea, förutom att intstruktionerna är på koreanska förstås. Nyfiken som man är måste man ändå testa alla knappar. Blev du också nedduschad underifrån? Man blir förvånad.

    Hälsn/ JH, din granne

    SvaraRadera
  2. Det hände mycket som jag inte ens vågar kommentera när jag skruvade på knapparna...

    SvaraRadera