måndag 21 november 2011

Tårtbuffé på lördag eftermiddag

Påfallande många brukar fråga mig hur man på bästa sätt skall fördriva lördag eftermiddag. Ett trevligt alternativ är att pyssla lite i köket under veckan och sedan ordna en tårtbuffé. Här är lite förslag på en välkomponerad tårtbuffé.

Här ser ni tårtbuffén som med sina vackra färger kan placeras lite överallt utan att intrycket påverkas. I exemplet här har buffén placerats på diskbänken, vilket ger rättvisa åt tårtornas fantastiska färgskiftningar. Alltför ofta placeras tårtbuffén på en blommig vaxduk eller en regnbågsfärgad gabardinduk vilket helt förfelar sin verkan.  Jag gillar den fräcka placeringen av det gröna diskmedlet som på ett diskret sätt matchar tårtornas accentfärg.
 Här kommer exempel på en fin kombination av olika tårtor som passar till en buffé

Chokladmoussetårta med pistagenötter och topping av pistage och maränger


Kladdkaka med filadelfia och lime topping

Ricecrispytårta med citronkräm


Kladdkaka med nougat och pistagetopping.

Amerikansk glasstårta
Många vågar inte gå på tårtbuffé eftersom det inte finns några klara riktlinjer om hur man skall vara klädd. Det är därför lätt att man klär sig fel, en risk många inte vågar ta. Här kommer ett förslag på en smakfull klädsel som passar bra.

På tårtbuffé är det aldrig fel att klä sig i färg. Det skall helst vara rena klara färger. Shahin har valt en klassisk klarröd klänning, som hon matchar med en grön schal. Återigen ett exempel på hur accessoaren framhäver den eleganta klädseln.
Själv hade jag klätt mig i svart, vilket blir helt fel i de här sammanhangen. Jag kunde dock skylla på att jag skulle gå på gåsamiddag efteråt, där svart är den självklara färgen. I sådana här situationer slår kvällsaktiviteten alltid ut eftermiddagsaktiviteten vad gäller klädval. Detta gör att man till och med kan ha en vit (!!!) skjorta vid en tårtbuffé, under förutsättning att man skall på formell middag senare på kvällen förstås.

Den smakfulla tårtbuffén skapades av Ann-Sofi.

1 kommentar: