söndag 26 juni 2011

Midsommarafton. Del 2. Maten

Ingen midsommar utan en ordentlig midsommarmiddag. Efter dansen kring stången dukades midsommarmaten fram. Inget stimulerar aptiten mer än en dans kring midsommarstången.
Lägg märke till de vackra blomsterarrangemangen som verkligen framhäver midsommarstämningen. På bilden ses ytterligare några midsommaraccessoarer som matjesill med ägg, nyklippt gräslök, lax, olika sorters öl och en oväntad nymodighet framtagen av de närvarande ungdomarna; alkoläsk. Det sistnämnda skulle antagligen midsommarpuritanerna rynka näsan åt, men varje tradition måste förnyas för att inte dö ut.



Hårt bröd, grovt bröd, olika ostar, romsill, honung & dill sill, gräslök, och öl kan identifieras på den här bilden. Lägg märke till den snygga duken med dess klassiska blårutiga mönster.

Observera att den här bilden är tagen innan snapsarna! Om ni kan hålla er kvar vid bordet hittar ni bland annat senapssill, brieost och ägg. Lägg märke till det snygga ljusarrangemanget i mitten av bilden.


Notera det snygga matjesillfatet i förgrunden. Längre bort ser ni gräddfil (ett nödvändigt tillbehör till matjesillen), fransk löksill, mousserande vin, norsk sillsallad, mera öl, mousserande vin med mer med mer. 

Givetvis fick vi också kött. Här ser ni hembakade köttbullar och prinskorv. Dessutom ingick oxfile, grillade champinjoner och ett stort antal pajer som dock var í ugnen när kortet togs.
Var är snapsen? undrar den noggranne. Givetvis var den i frysen fram till middagen började.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar