lördag 11 juni 2011

Intressanta parkeringsplatser. Del 1. Logan, Utah

Alla människor som reser med bil vet betydelsen av parkeringsplatser. Det spelar ingen roll hur intressanta sevärdheter det finns i omgivningarna. Om man inte hittar en parkeringsplats kan man missa Taj Mahal, Empire State Building och pyramiderna i Kairo. Därför är det förvånansvärt hur sällan parkeringsplatser diskuteras i reseskildringar. Jag skall försöka kompensera för detta i den här bloggen.

Första inlägget kommer från Logan i norra Utah.

Från den här parkeringsplatsen strax öster om Logan på väg upp i Klippiga Bergen hade man en fantastisk utsikt över Cashe Valley. En av de vackraste utsikter jag känner till. Det var lätt att få parkeringsplats och man kunde ställa sig vid bilen och bara njuta av det vackra landskaper nedanför.

Det är bra när parkeringsplatserna är väl utmärkta med tydliga och raka linjer. Låt inte förvilla er av att linjerna är gula i USA. Det är inget att oroa sig för. Det har samma betydelse som våra vita linjer. Man skall alltså ställa bilen så rakt som möjligt mellan linjerna, så att en tänkt linje mellan de främre strålkastarna bildar en 90 graders vinkel mot parkeringslinjerna. Svårare är det inte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar