tisdag 26 juli 2011

Världens vackraste torg. Del 2. Place de Vosges, Paris

Ett av de vackraste torgen i världen är Place de Vosges i Maraiskvarteren i Paris. På medeltiden var detta platsen för tornerspel. Här bodde en gång Victor Hugo och kardinal Richelieu. Torget anlades 1609 av Henrik IV. Själva torget har en perfekt symmetri och kantas av 36 hus i tegel och sten, 9 på varje sida.


Lägg märke till de vackra mansardfönstren ovanför arkaderna. Runt torget finns många fina parkeringsplatser.

Trevligt många parkeringsplatser. Man kan inte skylla på brist på parkeringsplatser om man missar det här torget. Lägg märke till mansardfönstren i bakgrunden.

En av ingångarna till torget ligger under drottningens paviljong. Här kan man beundra de fantastiska mansardfönstren från nära håll. Lägg märke till paraplyerna. Som jag sagt många gånger tidigare, det regnar alltid i Paris.

Här ser ni mitten av torget. Under 1600-talet var detta en populär plats för dueller. Lägg märke till den vackra böjen på gatlampan.

Här står jag i en av de vackra arkaderna runt Place de Vosges, med en chicked knuten scarf runt halsen. I Paris skall man alltid ha halsduk eller scarf oavsett väder eller årstid. Den tuffa bohemiska motorcykeljackan är från Jack & Jones.

Och sedan var det dags för lite café de noir i en av kafféerna. Klädvalet gör att jag smälter fint in i miljön. Vad passar bättre att läsa än Montaignes essäer på denna plats?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar