söndag 10 juli 2011

Duschar Del 6. Stockholm

Ett nytt hotellrum innebär alltid en ny dusch, och en ny utmaning att finna ut hur den fungerar.


Så här såg duschen ut på hotell Radisson i Stockholm. En klassisk slangdusch som man kan lossa från väggen. Slangen var en traditionell Bismarck.och infästningen på väggen bestod av en Manhattan.


Utmaningen var att förstå hur den fungerade vilket krävde både nytänkande och erfarenhet. Instrumentpanelen bestod av en så kallad oxpanna på vilken ett platt horn satt. För att få vattnet att rinna genom kranen (en så kallad enhörningsnos) måste man vridda det platta hornet motsols samtidigt som man tryckte in vårtan till vänster på hornet. Den gröna knappen på höger sida om hornet användes för att stänga av reglaget mot extremtryck på vattnet. Genom att göra detta kunde man få ett mycket starkt duschtryck. Värmen på vattnet ställdes in genom att vrida örat som sitter till vänster på oxpannan. Om man vred örat bortåt blev det varmt, om man vred det mot sig blev det kallt. Knappen på örat användes för att koppla bort reglaget mot extrema temperaturer.


Själva duschhandtaget hade en elegant rokokoböj och vattnet sprutade ut ur ett duschhuvud av den klassiska bläckfiskfottypen. Hjälmen på duschhuvudet var av preussisk 1800-talstyp. Mycket elegant. Lägg märke till Manhattaninfästningen som hade en diamantformad skruvanordning. Detta visade sig mycket effektivt och infästningen satt ovanligt stadigt fast mot infästningsröret för att vara en Manhattan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar