fredag 22 juli 2011

Duschar Del 7. Paris

Också på hotel Tourdeville fanns det dusch på rummet. Det visade sig vara en både snillrik och estetiskt tillfredställande variant.

Här syns duschen i sin helhet. Lägg märke till den koketta franska böjen på duschslangen. En sådan sak kan göra mig på gott humör resten av dagen.


Den estestiskt och tekniskt mest spännade delen av duschen var hur vridkranar och vattenkranar kombinerats i ett sinnrikt system. Kranen till vänster var en turkisk haklapp fastsatt vid en avskalad Newcastlerundel. När haklappen fördes till vänster blev vattnet varmt, till höger kallt. Om man förde haklappen mot sig med en halvcirkelformad rörelse kom vatten ur kranen, trycket ökade ju mer haklappen fördes uppåt i motgående riktning.
Kranen till höger var en fransk variant av en Siciliansk gördel. Här hade man infört en liten fiffig variant för att reta och utmana användaren. Normalt brukar vattnet komma ur kranen när man skjuter gördeln mot sig. Här var det precis tvärtom!!! Väldigt roligt!!!

Som ni ser på bilden tagen ovanför kransystemet har tillverkaren flörtat med den ryska futuristiska 20-talsstilen, men på ett älskvärt och pietistiskt sätt. Resultatet är en ovanligt vacker kran. Jag fick gåshud när jag såg den. Lägg bara märke till en sådan detalj som den graciösa infästningen i väggen.

Duschhuvudet var en klassisk bläckfiskfot nedtill med en gesällhatt ovanför. Duschhuvudet var fästat i stången med en Manhattan. Slangen var en Bismarck. Ganska konventionella lösningar med tanke på duchens i övrigt djärva estetik.

Duschhuvudet hade en ring av bläckfiskfot, men i centrum en irländsk triage, vilket gav en väldigt skön duschmassage,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar