fredag 9 december 2011

Årets första julbord

Så var det då dags för årets första julbord. Forskningsgruppen åkte ut till Tofta Herrgård för ett delikat julbord

Julstämning utanför herrgården från 1700-talet.


Sillarna var de godaste jag ätit. Här fanns hjortronsill, pernodsill...

...och massor av andra sillsorter

En av delikatesserna var marinerad hälleflundra. Smakade underbart tillsammans med gräddfil och lök.

Ägg med rom
Årets första julskinka. Utsökt med hemmagjord Toftasenap

Korvar gjorda på olika sorter av vilt


Olika former av kallskuret

Varmrätter som Janssons frestelse, prinskorv, köttbullar med mer


Efterrätter som äggost

Och givetvis en Ris a la Malta
Efteråt var man ganska mätt. Men det var väldigt väldigt gott i en utsökt miljö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar