fredag 10 augusti 2012

Nostalgimat. Bullens pilsnerkorv

Blivit några dagars uppehåll igen på grund av allt tittande på OS. När man gör det kan man behöva något lättlagat att äta. Vad är bättre än Bullens pilserkorv?

Visst känner ni igen den karakteristiska burken? Korven är uppkallad efter den svenske pilsnerfilmskådespelaren Erik 'Bullen' Berglund och tillverkades första gången 1953.

Bilden på utsidan föreställer Erik 'Bullen' Berglund (1887-1963). Han var sin tids Mat-Tina och lagade mat i radion.   Korven tillagas bäst genom att man värmer den i spadet tillsammans med ett lagerblad och några svartpepparkorn. Vattnet får inte sjuda eller koka utan korven skall bara värmas.

Här är den lilla mörka korven tillagad. Den har en kraftig rökaktig smak. Mums! Skall helst ätas med knäckebröd, senap och en kall öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar