torsdag 24 maj 2012

Sommaren är här. Dags att stryka den kortärmade skjortan!!

Sommaren kom plötsligt i år. Har ni lagt märke till hur många män som trots värmen fortfarande går i långärmade skjortor? En trolig orsak är att man inte hunnit stryka sina kortärmade skjortor. Många känner också en osäkerhet inför den första strykningen på året av den kortärmade skjortan. Jag ger därför en liten instruktion för att komma igång igen.

Först plockar man fram strykjärnet. Glöm inte att sätta i kontakten! Det är viktigt att strykjärnet är mycket varmt. Man kan testa genom att sätta fingertoppen mot strykytan. Om man får ett brännmärke är strykjärnet lagom varmt. Det är också viktigt att lägga skjortan på rätt sätt på strykbrädan.  Ett effektivt och enkelt sätt ser ni på bilden.

Här ser ni den ostrukna ärmen.

Det är viktigt att börja med den lilla remsan längst ut på ärmen. Stryk försiktigt med den yttersta spetsen av strykjärnet. Den är anpassad för att passa kortärmade skjortor. När remsan väl är klar är resten av strykningen lätt som en plätt. Det är viktigt att stryka remsan noga på varje sida och på insidan innan ni börjar stryka resten av skjortärmen.

Här ser ni slutresultatet. Snyggt eller hur? Och inte var det särskilt svårt heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar